Švestkový salát s jablky
40 min.
Ingredience
- 350gramůŠvestky
- 150gramůCeler bulvový
- 40gramůOřechy vlašské
- 50mililitrůMajonéza
- 40mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěný celer povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a necháme vychladnout. Švestky spaříme, oloupeme, vypeckujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, vychladlý celer také na kostičky, švestky rozčtvrtíme. Vše vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou, zasypeme posekanými ořechy a vmícháme majonézu promíchanou se smetanou.
- 2Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.