Švestky a hrušky naložené s rumem
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyHrušky
- 2kilogramyŠvestky
- 1kilogramCukr krystal
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitrony
- 1,25decilitryRum
- 2baleníPetol
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
9 g
Cukr
94 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a vložíme hrušky. Doměkka povaříme, vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy. Zakápneme šťávou vymačkanou z citronu.
- 2Švestky důkladně omyjeme a podélně nařízneme. Doměkka povaříme v tomtéž roztoku, vyjmeme a přidáme k hruškám. Jakmile ovoce vychladne, vložíme do 5l lahve.
- 3Do nálevu přisypeme Petol, krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Nakonec přidáme rum, láhev převážeme celofánem a uložíme na tmavém a studeném místě. Používat můžeme během celé zimy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.