Švestky a hrušky naložené s rumem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
9 g
Cukr
94 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a vložíme hrušky. Doměkka povaříme, vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy. Zakápneme šťávou vymačkanou z citronu.
  • 2
    Švestky důkladně omyjeme a podélně nařízneme. Doměkka povaříme v tomtéž roztoku, vyjmeme a přidáme k hruškám. Jakmile ovoce vychladne, vložíme do 5l lahve.
  • 3
    Do nálevu přisypeme Petol, krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Nakonec přidáme rum, láhev převážeme celofánem a uložíme na tmavém a studeném místě. Používat můžeme během celé zimy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.