Švestky kompotované

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a rozkrojíme na poloviny. Odstraníme pecky a švestky rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme ovoce. Sklenice dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.