Švestky plněné marcipánem II

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 12kusůŠvestky
    • 200mililitrůVíno červené
    • 3lžíceCukr krystal
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 30gramůMouka pšeničná hladká
    • 35gramůCukr moučkový
    • 10gramůMáslo
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 20gramůMandle mleté
    • 2plátkyCitrony
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
394 mg
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme máslo a mouku, zalijeme vroucím mlékem a za stálého míchání zahříváme, až marcipán zhoustne a začne se oddělovat od stěn nádoby.
  • 2
    Vmícháme mandle, necháme vychladnout a pak jej rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Okapané švestky opatrně na špičce nařízneme a vyjmeme pecky.
  • 3
    Místo nich do švestek natlačíme marcipán a pak je vložíme do kastrůlku, kde jsme svařili víno s cukrem, skořicí a plátky citronu.
  • 4
    Vše ještě krátce povaříme, švestky vyjmeme a rozdělíme do misek, nakonec je přelijeme ještě horkým ochuceným vínem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.