Švestky plněné marcipánem II
45 min.
Ingredience
- 12kusůŠvestky
- 200mililitrůVíno červené
- 3lžíceCukr krystal
- 1špetkaSkořice mletá
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 35gramůCukr moučkový
- 10gramůMáslo
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMandle mleté
- 2plátkyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
394 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme máslo a mouku, zalijeme vroucím mlékem a za stálého míchání zahříváme, až marcipán zhoustne a začne se oddělovat od stěn nádoby.
- 2Vmícháme mandle, necháme vychladnout a pak jej rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Okapané švestky opatrně na špičce nařízneme a vyjmeme pecky.
- 3Místo nich do švestek natlačíme marcipán a pak je vložíme do kastrůlku, kde jsme svařili víno s cukrem, skořicí a plátky citronu.
- 4Vše ještě krátce povaříme, švestky vyjmeme a rozdělíme do misek, nakonec je přelijeme ještě horkým ochuceným vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.