Švestky v čokoládovém krému

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve uvaříme čokoládový krém: Do kastrůlku vlijeme kondenzované mléko, přilijeme kompotovou šťávu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr. Za stálého míchání na mírném ohni krém vaříme až do jeho zahoustnutí. Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout a vmícháme do krému žloutek.
  • 2
    Švestky necháme dobře okapat, vypeckujeme a naskládáme na střed dezertního talířku. Švestky přelijeme krémem, dáme do ledničky a vyjmeme tehdy, až bude krém ztuhlý. Následovně krém přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými ořechy.
  • 3
    Hotový dezert opět dáme do ledničky až do jeho podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.