Švestky v čokoládovém krému
35 min.
Ingredience
- 400gramůKompot švestkový
- 250gramůMléko zahuštěné neslazené
- 40gramůPudinkový prášek - čokoládový
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůPoleva čokoládová
- 100gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme čokoládový krém: Do kastrůlku vlijeme kondenzované mléko, přilijeme kompotovou šťávu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr. Za stálého míchání na mírném ohni krém vaříme až do jeho zahoustnutí. Stáhneme z ohně, necháme mírně vychladnout a vmícháme do krému žloutek.
- 2Švestky necháme dobře okapat, vypeckujeme a naskládáme na střed dezertního talířku. Švestky přelijeme krémem, dáme do ledničky a vyjmeme tehdy, až bude krém ztuhlý. Následovně krém přelijeme čokoládovou polevou a posypeme drobně nasekanými ořechy.
- 3Hotový dezert opět dáme do ledničky až do jeho podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.