Světlý koláč s broskvemi

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 250gramůCukr krupice
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 125mililitrůOlej rostlinný
    • 6kusůBroskve
    • 2lžíceCitrónová šťáva
    • 100gramůPerník
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůCukr třtinový
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  • 2
    Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet.
  • 3
    Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku.
  • 4
    Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou.
  • 5
    Pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.