Světlý koláč s broskvemi
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 6kusůBroskve
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 100gramůPerník
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet.
- 3Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku.
- 4Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou.
- 5Pečeme na 180 °C asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.