Svíčkové steaky s červeným pepřem
20 min.
Ingredience
- Omáčka
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůSýr Rokfór
- Svíčkové steaky
- 500gramůHovězí svíčková
- 1lžícePepř červený celý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
506 mg
Cukr
369 mg
Postup přípravy
- 1Čtyři steaky ze svíčkové (přibližně po 125g) vložíme do velké pánve s rozpáleným olejem a máslem. Plátky masa posypeme červeným pepřem a restujeme je z každé strany 3 minuty. Poté je z pánve dáme do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple, než k nim připravíme omáčku.
- 2Do výpeku z masa přilijeme 100ml bílého vína, vaříme ho 1 minutu a přimícháme rozdrobený plísňový sýr. Směs vaříme a mícháme 3 minuty, než se sýr rozpustí, získáme tak hladkou krémovou omáčku.
- 3Teplé svíčkové steaky poklademe na talíře, přelijeme je pepřovou omáčkou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.