Svítek s vínem
50 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 40gramůHrozinky
- 0,25litrVíno bílé
- 2kusyŽemle tuková
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
383 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.
- 2V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.
- 3Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.
- 4Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.