Svítek s vínem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
383 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.
  • 2
    V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.
  • 3
    Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.
  • 4
    Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.