Švýcarské koláčky
40 min.
Ingredience
- Na koláčky
- 100gramůMarmeláda malinová
- 2lžíceCukrové zdobení
- Těsto
- 100gramůMandle mleté
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyCukr vanilka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Prosátou mouku smícháme na vále s kypřícím práškem. Vyhloubíme jamku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce a vše zapracujeme.
- 2Potom přidáme nakrájené studené máslo, mleté mandle a rychle vše zpracujeme na hladké těsto.
- 3Těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou o průměru asi 3 cm vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
- 4Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 150°C asi 10-12 minut.
- 5Po vychladnutí koláčky potřeme zespodu džemem a vždy po dvou spojíme.
- 6Na povrchu je potřeme znovu džemem a obalíme čokoládovým nebo cukrovým zdobením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.