Švýcarské koláčky

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

  • Na koláčky
    • 100gramůMarmeláda malinová
    • 2lžíceCukrové zdobení
  • Těsto
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosátou mouku smícháme na vále s kypřícím práškem. Vyhloubíme jamku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce a vše zapracujeme.
  • 2
    Potom přidáme nakrájené studené máslo, mleté mandle a rychle vše zpracujeme na hladké těsto.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou o průměru asi 3 cm vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  • 4
    Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 150°C asi 10-12 minut.
  • 5
    Po vychladnutí koláčky potřeme zespodu džemem a vždy po dvou spojíme.
  • 6
    Na povrchu je potřeme znovu džemem a obalíme čokoládovým nebo cukrovým zdobením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.