Švýcarský sýrový koláč
65 min.

Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 8kusůRajčata
- 5kusůVejce slepičí
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1089 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
68 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, soli a 1 vejce vypracujeme těsto - rozválíme je a vložíme do koláčové formy.
- 2Rajčata a sýr nakrájíme na plátky. Koláč poklademe střídavě sýrem, rajčaty a vekou. Do zakysané smetany rozkvedláme zbylá 4 vejce, okořeníme paprikou a osolíme, nalijeme na koláč a povrch ještě poklademe kousky másla.
- 3Pečeme v dobře vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.