Syllabub z manga a kardamomu
25 min.
Ingredience
- 4kusyMango
- 10kusůKardamom
- 2kusyLimetka
- 4lžíceSherry brandy
- 570gramůZakysaná smetana
- 4kusyMandlová pusinka
- 1lžíceMáta
- 85gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
16 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme a zbavíme pecky. Nakrájíme je na jemno. Poté je rozmixujeme na pyré. Rozdělíme je do osmi sklenic.
- 2Limetky vymačkáme a nastrouháme z nich kůru.
- 3Z kardamomu odstraníme semínka. Ta rozmixujeme na prášek a smícháme ho s limetkovou šťávou a kůrou. Přidáme cukr a nadrcené pusinky. Vmícháme také zakysanou smetanu. Tuto směs navršíme na mangovou směs a zakapeme sherry.
- 4Podáváme ozdobené lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.