Sýrová fondue

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
197 mg
Cukr
720 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši.
  • 2
    Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme.
  • 3
    Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.