Sýrová fondue
20 min.
Ingredience
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůSherry brandy
- 160gramůVeka
- 3gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
197 mg
Cukr
720 mg
Postup přípravy
- 1Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši.
- 2Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme.
- 3Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.