Sýrová polévka se zelenimou

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCeler řapíkatý
    • 1kusPaprika zelená
    • 3lžíceMáslo čerstvé
    • 150gramůSýr Gruyére
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
    • 1špetkaPaprika mletá sladká
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2kusyMrkev kořen
    • 0,75litrMléko plnotučné
    • 0,5litrHovězí vývar základní
    • 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stonky celeru očistíme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a bílá vlákna a nasekáme nadrobno. Květák omyjeme a nasekáme.
  • 2
    Do kastrolu dáme vývar a připravenou zeleninu, přivedeme k varu, snížíme teplotu, přiklopíme a vaříme zvolna 10 minut, až je zelenina měkká.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme máslo, za stálého míchání metlou přidáme mouku. Sejmeme z ohně a po částech a za stálého šlehání přiléváme mléko a vaříme zvolna 5 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhaný sýr a necháme jej rozpustit, nevaříme.
  • 4
    Sýrovou polévku a worcester přidáme k zeleninové směsi a vše dobře promícháme. Hotovou polévku nalijeme do talířů a každou porci poprášíme troškou papriky. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.