Sýrová polévka se zelenimou
32 min.
Ingredience
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Gruyére
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 0,75litrMléko plnotučné
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stonky celeru očistíme, mrkev oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky. Papriku očistíme, vyjmeme semínka a bílá vlákna a nasekáme nadrobno. Květák omyjeme a nasekáme.
- 2Do kastrolu dáme vývar a připravenou zeleninu, přivedeme k varu, snížíme teplotu, přiklopíme a vaříme zvolna 10 minut, až je zelenina měkká.
- 3V rendlíku rozehřejeme máslo, za stálého míchání metlou přidáme mouku. Sejmeme z ohně a po částech a za stálého šlehání přiléváme mléko a vaříme zvolna 5 minut. Nakonec přidáme hrubě nastrouhaný sýr a necháme jej rozpustit, nevaříme.
- 4Sýrovou polévku a worcester přidáme k zeleninové směsi a vše dobře promícháme. Hotovou polévku nalijeme do talířů a každou porci poprášíme troškou papriky. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.