Sýrová spirála

38 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůListové těsto
    • 15gramůTuk
    • 1kusVejce slepičí
    • 70gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 70gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu. Rozválený plát listového těsta potřeme rajským protlakem. Na rozetřený protlak nastrouháme vrstvu sýra. Takto hotové těsto zabalíme podobně jako roládu.
  • 2
    Ze zabaleného těsta krájíme širší plátky, které klademe na tukem vymazaný plech na pečení. Nakonec spirálky potřeme rozkvedlaným vejcem. Pečeme 13 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.