Sýrové bulky

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusDroždí sušené
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžičkaSůl
    • 150gramůGouda
    • 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku, droždí, cukr a sůl. Přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme těsto, které necháme přikryté čistou utěrkou kynout 1 hodinu.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme bochánky a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout.
  • 3
    Potom na každý bochánek položíme plátek sýru.
  • 4
    Sýrové bulky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 24. 2. 2016
Sýrové bulky
Podle tohoto receptu jsem připravovala 7 bulek = 7 porcí. Těsto je velice úsporné, bez tuku a s vodou, z tohoto těsta dělávám i bagety. Moc dobře se s ním pracuje. Pečivo by se nemělo nechávat do druhého dne, jelikož ztvrdne. Co se týká sušeného droždí, tak doporučuji přečíst doporučení od výrobce, jsou menší sáčky na půlkilo mouky a mám i větší sáčky na kilo mouky. Takže sušené droždí bych spíš psala v gramech. Zaměnila jsem sýr za Eidam a dávala jsem poloviny plátků. Celý plátek překryje shora celou bulku. Za mě palec nahoru🙂