Sýrové noky smažené
20 min.
Ingredience
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Čedar
- 4kusyVejce slepičí
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Střídku bílého chleba nebo veky natrháme, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Sýr nastrouháme najemno, přisypeme k chlebu, přilijeme smetanu, přidáme vejce, špetku mletého muškátu a vypracujeme těsto. V pánvi rozehřejeme máslo, z těsta lžící vykrajujeme noky, které na másle usmažíme dozlatova.
- 2Noky upravíme na talíře a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.