Sýrové toasty ze Zugu

35 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 300gramůSýr ementálského typu
    • 300gramůSýr uzený jemné plátky
    • 0,25litrMléko polotučné
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1kusPaprika červená
    • 1baleníChléb toastový
    • 1lžíceGriotka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
379 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouháme sýr a smícháme jej se žloutky, mlékem a třešňovicí. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 2
    Touto směsí potřeme krajíčky toastového chleba a na vymazaném (nebo pečícím papírem vyloženém) plechu je zapékáme tak dlouho, až se sýrová hmota začne rozpouštět.
  • 3
    Podáváme ozdobené paprikou nakrájenou na tenké proužky nebo s různými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.