Sýrové trubičky
40 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 300gramůBešamel
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůSýr Čedar
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na tenký plát, nařežeme na širší proužky, kovové trubičky potřeme tukem a ovineme proužky těsta. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- 2V pánvi rozehřejeme bešamel, přilijeme smetanu, povaříme, odstavíme a již mimo oheň přimícháme žloutky, mletou papriku, strouhaný sýr. Pánev vrátíme na oheň a mícháme do zhoustnutí. Nesmí projít varem, žloutky by se srazily.
- 3Vychladlým krémem plníme vychladlé trubičky, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.