Sýrové trubičky pečené
45 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 300gramůBešamel
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůSýr Čedar
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ementál nakrájíme na drobné kostičky, čedar nastrouháme najemno, listové těsto rozválíme na tenký plát.
- 2V pánvi zahřejeme bešamel se smetanou, provaříme, pánev sundáme z ohně, přimícháme žloutky, vrátíme na oheň a zahříváme do zhoustnutí. Krém nesmí projít varem, žloutky by se srazily. Do chladnoucího krému přimícháme eidam, čedar a necháme vychladnout.
- 3Listové těsto nařežeme na stejně velké obdélníčky, doprostřed každého obdélníčku naneseme sýrový krém po celé délce, zavineme do ruliček, konce přimáčkneme, aby krém nevytékal, ruličky vyskládáme vedle sebe na tukem pomazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 15 až 20 minut dozlatova.
- 4Vychladlé trubičky upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.