Sýrové tyčinky z lístkového těsta
35 min.
Ingredience
- 350gramůListové těsto
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 60gramůČedar
- 30gramůSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
102 mg
Postup přípravy
- 1Lístkové těsto rozválíme na obdélník 35x25cm. Můžeme použít hotové rozválené těsto. Polovinu plátu potřeme hořčicí a po obvodu necháme asi 1cm široký okraj. Potřenou plochu posypeme nastrouhaným čedarem a nastrouhaným parmezánem.
- 2Žloutek v misce rozšleháme s mlékem a směsí potřeme okraje těsta. Plát přeložíme a okraje přitiskneme. Přeložené těsto znovu zlehka rozválíme na obdélník 35x20cm a nakrájíme na pruhy široké asi 1,5cm.
- 3Každý pruh uchopíme za oba konce, stočíme do spirály a položíme na plech vyložený pečícím papírem.
- 4Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 12-15 minut dozlatova. Po mírném vychladnutí podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.