Sýrové větrníčky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
231 mg
Cukr
144 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K varu přivedeme 75 ml vody, mléko a máslo. Naráz přisypeme mouku, hněteme vařečkou a odpalujeme, až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající vejce a 100 g sýra.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme kopečky. Posypeme je zbývajícím sýrem. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut. Troubu přitom neotvíráme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.