Sýrové větrníčky
55 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 75gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMouka polohrubá
- 125gramůSýr Čedar
- 5kusůVejce slepičí
- 75mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
231 mg
Cukr
144 mg
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme 75 ml vody, mléko a máslo. Naráz přisypeme mouku, hněteme vařečkou a odpalujeme, až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající vejce a 100 g sýra.
- 2Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme kopečky. Posypeme je zbývajícím sýrem. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut. Troubu přitom neotvíráme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.