Sýrovo-chlebový nákyp z Vaudu
45 min.
Ingredience
- 1kusVeka tuková
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,25litrTatra salko-zahušťené neslazené plnotučné mléko
- 0,25litrMléko polotučné
- 200gramůŠunka dušená
- 300gramůSýr ementálského typu
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
64 g
Sacharidy
21 g
Cukr
447 mg
Vápník
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou veku osmažíme z obou stran na másle a vložíme do vymazané formy na pečení. Mléko a žloutky smícháme s nadrobno nakrájenou šunkou a strouhaným sýrem. Směs osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Směs navrstvíme na plátky veky a v předehřáté troubě pečeme asi na 170 °C cca 30 minut.
- 3Podáváme s různými zeleninovými variacemi - dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.