Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem

35 min.
Itálie

Ingredience

  • Krém
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 300mililitrůSýr Taleggia
  • Na ozdobení
    • 10gramůLanýž černý
  • Ztracená vejce
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
56 g
Sacharidy
5 g
Cukr
447 mg
Vápník
139 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černý lanýž nakrájíme na velmi tenké plátky.
  • 2
    Do kastrólku si nalijeme smetanu a přivedeme ji při nižší teplotě k varu. Přidáme do ní pokrájený poloměkký italský sýr Taleggia. Za stálého míchání, při mírné teplotě, necháme sýr úplně rozpustit a mícháme do doby, až budeme mít hladký polohustý krém.
  • 3
    Mezitím v menším hlubším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Vody by mělo být do výšky asi 10cm. Vařečkou si ve vodě uděláme vír. Vejce opatrně rozklepneme do naběračky a tu opatrně ponoříme do vodního víru. Jakmile se nám bílek na okrajích zpevní, vyklopíme vejce do vody a vaříme ho pomalu 3 minuty. Takto uvaříme i druhé ztracené vejce.
  • 4
    Krém nalijeme do talířů, do středu položíme ztracená vejce, krém ozdobíme nakrájenými plátky lanýže a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.