Sýrovo-smetanový krém se ztracenými vejci a černým lanýžem
35 min.
Ingredience
- Krém
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300mililitrůSýr Taleggia
- Na ozdobení
- 10gramůLanýž černý
- Ztracená vejce
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžíceOcet vinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
56 g
Sacharidy
5 g
Cukr
447 mg
Vápník
139 mg
Postup přípravy
- 1Černý lanýž nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 2Do kastrólku si nalijeme smetanu a přivedeme ji při nižší teplotě k varu. Přidáme do ní pokrájený poloměkký italský sýr Taleggia. Za stálého míchání, při mírné teplotě, necháme sýr úplně rozpustit a mícháme do doby, až budeme mít hladký polohustý krém.
- 3Mezitím v menším hlubším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s octem. Vody by mělo být do výšky asi 10cm. Vařečkou si ve vodě uděláme vír. Vejce opatrně rozklepneme do naběračky a tu opatrně ponoříme do vodního víru. Jakmile se nám bílek na okrajích zpevní, vyklopíme vejce do vody a vaříme ho pomalu 3 minuty. Takto uvaříme i druhé ztracené vejce.
- 4Krém nalijeme do talířů, do středu položíme ztracená vejce, krém ozdobíme nakrájenými plátky lanýže a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.