Sýrový koláč z listového těsta
90 min.
Ingredience
- 9decilitrůMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramListové těsto
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr balkánský
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
749 mg
Cukr
578 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s moukou a za stálého míchání přiléváme studené mléko až vznikne hladká kaše. Odstavíme z plotny, necháme lehce vychladnout, poté přidáme strouhaný sýr a nadrolený balkánský sýr a vejce, důkladně promícháme. Z listového těsta rozválíme pláty, které nařežeme podle velikosti pekáče. Každý zvlášť namažeme rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Na dno pekáče poklademe první polovinu plátů, na ně navršíme sýrovou směs, přikryjeme druhou polovinou plátů. Povrch pomažeme zbytkem rozpuštěného másla a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu až povrch zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.