Sýrový krém s hříbky
25 min.
Ingredience
- 400gramůSýr Čedar
- 160gramůHříbky čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
240 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sýr nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme 2 hodiny odležet. Hříbky očistíme, pokrájíme na plátky, podusíme na másle a dáme zatím stranou. V jiné pánvi rozehřejeme 50g másla, přilijeme mléko se sýrem, zahříváme, mícháme, dokud se sýr neroztaví, mléko částečně neodpaří a vše se nespojí v jednolitou hmotu. Pánev odstavíme a důkladně vmícháme žloutky. Krém nalijeme do předehřátých mističek, povrch ozdobíme plátky hříbků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.