Sýrový teplý krém se žampiony
25 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyŽampiony čerstvé
- 25mililitrůMléko polotučné
- 4kusyRohlíky bílé
- 400gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme tvrdý sýr nakrájený na malé kostičky a 2 lžíce mléka. Zahříváme, metlou stále mícháme, ale nevaříme. Jakmile je sýr téměř roztavený, stáhneme z ohně, přimícháme žloutky, metlou dobře promícháme a opět vrátíme na oheň. Jakmile se vše spojí, odstavíme a sýrovou hmotu nalijeme do suchých porcelánových misek a ozdobíme plátky žampionů orestovaných na kousku másla.
- 2Podáváme s bílými rohlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.