Tádžický citronový šerbet

30 min.

Ingredience

    • 3kusyCitrony
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 400gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony oloupeme, kůru nadrobno posekáme a trochu osušíme. Z citronů vylisujeme šťávu.
  • 2
    Uvaříme cukrový sirup: do kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme, když se cukr úplně rozpustí, přidáme do něj citronovou kůru a 3 minuty povaříme.
  • 3
    Do horkého sirupu přilijeme vylisovanou citronovou šťávu, důkladně rozmícháme, necháme vychladnout a slijeme do láhve. Citronový šerbet při podávání ředíme sodovkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.