Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách
75 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 500mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžíceMarantový škrob
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 2lžíceSýr Parmezán
- 300gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1600gramůKachna divoká
- 1baleníPyré rajčatové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
16 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a oloupeme mrkev, pórek, celer i cibuli, vše nakrájíme na kostičky. Vykuchané a očistěné kachny omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olivový olej a kachny spolu se zeleninou na něm osmahneme. Poté vše podlijeme bílým vínem a rajčatovým pyré.
- 2Krátce povaříme a přilijeme kachní vývar. Necháme ještě krátce projít varem, poté tlakový hrnec uzavřeme pokličkou a nastavíme na stupeň vaření. Podle velikosti kachen vaříme 20 - 25 minut.
- 3Poté necháme hrnec odpařit a děrovanou naběračkou kachny vyjmeme. Krátce je opláchneme studenou vodou, vykostíme, maso udržujeme v teple.
- 4Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Do kachního vývaru vložíme čerstvé bylinky, povaříme do zhoustnutí. Ze zhoustlé omáčky vyjmeme bylinky, omáčku přes sítko prolisujeme a podle potřeby zahustíme marantovým škrobem.
- 5Uvařené Tagliatelle scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. K těstovinám přidáme kachní maso, přelijeme omáčkou. Posypané fenyklovými semínky a strouhaným Parmezánem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.