Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
16 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a oloupeme mrkev, pórek, celer i cibuli, vše nakrájíme na kostičky. Vykuchané a očistěné kachny omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olivový olej a kachny spolu se zeleninou na něm osmahneme. Poté vše podlijeme bílým vínem a rajčatovým pyré.
  • 2
    Krátce povaříme a přilijeme kachní vývar. Necháme ještě krátce projít varem, poté tlakový hrnec uzavřeme pokličkou a nastavíme na stupeň vaření. Podle velikosti kachen vaříme 20 - 25 minut.
  • 3
    Poté necháme hrnec odpařit a děrovanou naběračkou kachny vyjmeme. Krátce je opláchneme studenou vodou, vykostíme, maso udržujeme v teple.
  • 4
    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Do kachního vývaru vložíme čerstvé bylinky, povaříme do zhoustnutí. Ze zhoustlé omáčky vyjmeme bylinky, omáčku přes sítko prolisujeme a podle potřeby zahustíme marantovým škrobem.
  • 5
    Uvařené Tagliatelle scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. K těstovinám přidáme kachní maso, přelijeme omáčkou. Posypané fenyklovými semínky a strouhaným Parmezánem podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.