Tamarindová aqua fresca

10 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tamarindové lusky oloupeme, dužinu dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Necháme minimálně 4 hodiny máčet.
  • 2
    Do jiné mísy vložíme cedník, vlijeme do něho tamarindovou směs a protlačíme sítem pomocí vařečky, semena vyhodíme.
  • 3
    Do přeceděné směsi přidáme cukr a dobře promícháme, až se cukr rozpustí.
  • 4
    Vlijeme do džbánu, dobře vychladíme a podáváme v širokých nízkých sklenicích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.