Tamarindová aqua fresca
10 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 225gramůDatle
- 25gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Tamarindové lusky oloupeme, dužinu dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Necháme minimálně 4 hodiny máčet.
- 2Do jiné mísy vložíme cedník, vlijeme do něho tamarindovou směs a protlačíme sítem pomocí vařečky, semena vyhodíme.
- 3Do přeceděné směsi přidáme cukr a dobře promícháme, až se cukr rozpustí.
- 4Vlijeme do džbánu, dobře vychladíme a podáváme v širokých nízkých sklenicích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.