Tarhoňa zavářka

30 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
372 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, podle druhu mouky můžeme pro snadnější zpracování přidat trochu vody, která se poté při sušení vypaří. Těsto zabalíme do mikrotenu a necháme hodinu v chladnu uležet. Potom těsto protlačíme přes cedník s velkými otvory nebo sítem na halušky. Rozprostřeme na papír nebo plátno a necháme na vzdušném místě sušit. Usušenou tarhoňu skladujeme v plátěném pytli na suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.