Tarhoňa zavářka
30 min.
Ingredience
- 1kilogramMouka polohrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 40mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
6 g
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, podle druhu mouky můžeme pro snadnější zpracování přidat trochu vody, která se poté při sušení vypaří. Těsto zabalíme do mikrotenu a necháme hodinu v chladnu uležet. Potom těsto protlačíme přes cedník s velkými otvory nebo sítem na halušky. Rozprostřeme na papír nebo plátno a necháme na vzdušném místě sušit. Usušenou tarhoňu skladujeme v plátěném pytli na suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.