Tarte flambé
60 min.
Ingredience
- 800gramůTěsto na pizzu
- 200gramůTvaroh měkký
- 2lžíceOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceZakysaná smetana
- 115gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníkové pláty. Vyložíme jimi plechy lehce potřené olejem. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou ji podusíme doměkka. Potom pokličku odstraníme a cibuli za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 2V míse dohladka rozšleháme tvaroh se škrobovou moučkou, vejci a zakysanou smetanou. Směs rozdělíme na korpusy, rovnoměrně rozetřeme a poklademe cibulí a slaninou.
- 3Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Upečené tarte flambé nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.