Tarte Tatin
65 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- jablková náplň
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 6kusůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
- 2Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny.
- 3Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka.
- 4Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř.
- 5Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme.
- 6Tatre Tatin podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.