Tarte Tatin

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
32 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse zpěníme máslo s cukrem. Přidáme mouku, vejce a na pracovní desce vše prohněteme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
  • 2
    Příprava náplně: v kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a za občasného promíchání povaříme 5 minut, až karamel zezlátne. Odstavíme z plotny.
  • 3
    Karamel vlijeme do kulaté formy a těsně vedle sebe do něj urovnáme oloupaná, na čtvrtky nakrájená jablka.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát a položíme na jablka. Okraje zahrneme dovnitř.
  • 5
    Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 30 minut. Po upečení necháme 10 minut stát ve formě, potom opatrně vyklopíme.
  • 6
    Tatre Tatin podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.