Tartuffo

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVaječný bílek slepičí
    • 85gramůCukr krupice
    • 250gramůČokoláda hořká
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceSherry brandy
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 50gramůSušenky Amaretti
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatou koláčovou formu o průměru 20cm vyložíme fólií na potraviny. Bílky s cukrem šleháme v misce nad párou asi 5 minut do zhoustnutí. V jiné misce nad párou rozehřejeme čokoládu a vmícháme ji do ušlehané směsi. Nakonec opatrně přimícháme ušlehanou smetanu spolu s brandy. Těsto vlijeme do formy a necháme 4-5 hodin chladit. Před podáváním vyklopíme tartuffo na talíř a odstraníme fólii. Moučník posypeme rozdrobenými sušenkami a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.