Tartuffo
35 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 85gramůCukr krupice
- 250gramůČokoláda hořká
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceCukr moučkový
- 50gramůSušenky Amaretti
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Kulatou koláčovou formu o průměru 20cm vyložíme fólií na potraviny. Bílky s cukrem šleháme v misce nad párou asi 5 minut do zhoustnutí. V jiné misce nad párou rozehřejeme čokoládu a vmícháme ji do ušlehané směsi. Nakonec opatrně přimícháme ušlehanou smetanu spolu s brandy. Těsto vlijeme do formy a necháme 4-5 hodin chladit. Před podáváním vyklopíme tartuffo na talíř a odstraníme fólii. Moučník posypeme rozdrobenými sušenkami a poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.