Tašky s balkánský sýrem

50 min.

Ingredience

    • 400gramůBalkánský sýr
    • 200mililitrůSmetana
    • 1lžíceAdžika
    • 1hrstMouka polohrubá
    • 2lžíceTuk
    • 500gramůListové těsto
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
624 mg
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr hrubě nastrouháme a smícháme s Adžikou. Rozmrazené těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 5 mm a ten ostrým nožem rozkrájíme na čtverec o straně asi 15 cm.
  • 2
    Do středu každého dáme trochu ochuceného sýra, pokropíme lžičkou smetany a každý čtverec pak přeložíme dvěma protějšími rohy na sebe.
  • 3
    Vzniklé trojúhelníky - tašky pak dobře po celém obvodu smáčkneme, aby se horní a spodní vrstva těsta spojily a sýr při pečení nevytekl.
  • 4
    Opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Ihned po vyjmutí z trouby je potřeme zbylou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.