Taštičky se sladkou fazolovou náplní
22 min.
Ingredience
- Těsto
- 5lžicVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná T 400
- 1lžíceSolamyl
- 5lžicVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 225gramůFazolová pasta
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
43 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto. Necháme vychladit, nejlépe přes noc. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj 15 čtverců, do každého vložíme kousek fazolové pasty. Okraje těsta namočíme vodou smíchanou se škrobem. Čtverec složíme tak, aby spodní okraj mírně přesahoval. Okraje stiskneme a slepíme dohromady, naplněný střed vytlačíme ven a vzniklé 2 konce spojíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a taštičky vždy po 4 kusech smažíme. Musí být křehké a zlatavé. Necháme okapat na ubrousku. Podáváme pokapané medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.