Taštičky z rýžového papíru

20 min.

Ingredience

    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2lžičkyOmáčka Hoisin
    • 2lžičkySherry brandy
    • 230gramůKrevety tygří - loupané
    • 4kusyCibulka jarní
    • 25gramůKaštany vodní
    • 3decilitryOmáčka švestková
    • 2lžičkySolamyl
    • 8plátkůRýžový papír
    • 1,5decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany a cibulky drobně nakrájíme. Bílek rozšleháme v míse, vmícháme solamyl, sherry, cukr a omáčku hoisin. Poté přidáme uvařené krevety, cibulky, kaštany a vše řádně promícháme.
  • 2
    Rýžový papír ponoříme na chvíli do vody, aby změkl a poté rozložíme na pracovní desku. Do středu položíme část náplně, opatrně přehneme do tvaru taštičky.
  • 3
    Rozehřejeme olej na vysokou teplotu, oheň zmírníme a taštičky opatrně vložíme do oleje. Smažíme dozlatova a hotové odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný olej.
  • 4
    Taštičky upravíme na nahřátý talíř a servírujeme horké se švestkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.