Tažín z dýně, brusinek a červené cibule

45 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule nakrájíme na poloviny, poté na tenké plátky.
  • 2
    Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta.
  • 3
    Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
  • 4
    Na dvou lžících oleje opečeme cibuli. Poté přidáme zázvor, dýni a všechno koření, zamícháme a přidáme med, pasatu a brusinky. Přivedeme k varu.
  • 5
    Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 10 minut. Přidáme cizrnu a vaříme ještě 10 minut doměkka. V případě potřeby podléváme.
  • 6
    Kuskus, vegetu a citronovou kůru zalijeme 300 ml vařící vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté vmícháme zbylý olej, mandle a citronovou šťávu.
  • 7
    Tažín podáváme s takto připraveným kuskusem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.