Tažín z dýně, brusinek a červené cibule
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 1lžíceZázvor mletý
- 500gramůDýně
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceMed včelí
- 50gramůBrusinky sušené
- 200gramůKuskus
- 2lžičkyVegeta
- 1kusCitrony
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3lžíceMandle plátky
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cibule nakrájíme na poloviny, poté na tenké plátky.
- 2Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky velikosti sousta.
- 3Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
- 4Na dvou lžících oleje opečeme cibuli. Poté přidáme zázvor, dýni a všechno koření, zamícháme a přidáme med, pasatu a brusinky. Přivedeme k varu.
- 5Snížíme teplotu, přikryjeme a vaříme 10 minut. Přidáme cizrnu a vaříme ještě 10 minut doměkka. V případě potřeby podléváme.
- 6Kuskus, vegetu a citronovou kůru zalijeme 300 ml vařící vody a necháme 10 minut bobtnat. Poté vmícháme zbylý olej, mandle a citronovou šťávu.
- 7Tažín podáváme s takto připraveným kuskusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.