Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

40 min.
Francie

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 3kusyPomeranče
    • 3kusyGrapefruity
    • 1kusCeler řapíkatý
    • 750gramůTelecí kýta
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 150mililitrůVývar z hovězích kostí
    • 4lžíceZakysaná smetana
    • 1kusBazalka
    • 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
11 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve.
  • 3
    Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty.
  • 4
    Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.