Telecí frikasé s citrusovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyPomeranče
- 3kusyGrapefruity
- 1kusCeler řapíkatý
- 750gramůTelecí kýta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1kusBazalka
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
11 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme.
- 2Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve.
- 3Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty.
- 4Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.