Telecí medailonky s ananasem
45 min.
Ingredience
- 500gramůAnanas
- 100gramůMáslo čerstvé
- 12mililitrůOlej olivový
- 12mililitrůRum
- 40gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř cayenský
- 350gramůTelecí svíčková
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
97 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ananas oloupeme a pokrájíme na 1 cm silné plátky, šťávu zachytáváme do misky.
- 2Plátky ananasu osmahneme na rozpáleném másle, zalijeme rumem a zapálíme. Poté odložíme stranou.
- 3Máslo necháme rozpálit s olejem a osmahneme na něm medailonky asi 2 minuty z každé strany.
- 4Slaninu osmahneme na šťávě z masa a opět odložíme stranou.
- 5Do šťávy na pánvi vmícháme ananasovou šťávu, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit.
- 6Maso, slaninu i ananas podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.