Telecí mozeček v rosolu
30 min.
Ingredience
- 1kusTelecí jazyk
- 10dekagramůHusí sádlo
- 1kusVejce slepičí
- 1kusTelecí mozek
- 0,25litrMajonéza
- 0,75litrŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1615 kcal
Bílkoviny
197 g
Tuky
92 g
Sacharidy
3 g
Cukr
299 mg
Vápník
136 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve nalijeme do tvořítka asi půl centimetru vysokou vrstvu rosolu a necháme ji ztuhnout.
- 2Na ztuhlou vrstvu rosolu pak naklademe věncovitě a střídavě vejce a jazyk, oboje nakrájené na plátky. Do tvořítka znovu nalijeme asi půl centimetru vysokou vrsvtu rosolu a necháme opět ztuhnout.
- 3Jemně nakrájené mozečky promícháme do tekuté rosolové majonézy, touto směsí tvořítko doplníme a postavíme do chladu.
- 4Ztuhlý obsah tvořítka vyklopíme na skleněnou plochou mísu a vkusně ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.