Telecí pečeně špikovaná s Madeirou
105 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1000gramůTelecí ořech
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZelenina kořenová
- 1decilitrVíno madeira
- 0,5litrOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
713 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.
- 2Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.
- 4Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.