Telecí pečeně špikovaná s Madeirou

105 min.
Rakousko

Ingredience

    • 50gramůMáslo bylinkové
    • 1000gramůTelecí ořech
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůZelenina kořenová
    • 1decilitrVíno madeira
    • 0,5litrOmáčka hnědá univerzální (UHO)
    • 0,5kusCibule
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
713 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso hustě protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky a potřeme solí a pepřem. Na pekáčku opečeme na másle ze všech stran dohněda.
  • 2
    Ve výpeku dozlatova osmažíme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, vše zalijeme Madeirou a dolijeme základní hnědou omáčkou. Maso dusíme a často poléváme. Hotové vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Omáčku přecedíme přes jemné síto a vmícháme kousek másla.
  • 4
    Plátky masa urovnáme na mísu nebo na talíř a kolem nalijeme omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.