Telecí plátky s fazolovými lusky
65 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2,5lžíceMáslo
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř bílý
- Vařené fazolové lusky
- 600gramůFazolové lusky
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceSmetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
236 mg
Vápník
19 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes krátká vlákna na plátky, přibližně 1.5-2cm silné. Plátky opepříme a poprášíme z každé strany moukou.
- 2V hluboké velké pánvi (nebo kastrólu) rozehřejeme 2 lžíce másla s 1 lžicí oleje. Plátky masa zprudka orestujeme z každé strany dozlatova. Pak hned k masu přilejeme vroucí vodu tak, aby maso bylo zakryté. Teplotu zmírníme, pánev zakryjeme a maso budeme dusit doměkka přibližně 35-40 minut.
- 3Mezitím uvaříme v páře omyté fazolové lusky. Do kastrolu se sítem (pařák na knedlíky) nalijeme přibližně 500ml vody. Jakmile začne vřít, položíme na sítko celé fazolové lusky, kastról zakryjeme a lusky vaříme v páře 2-3 minuty. Fazolové lusky by měly být křupavé. Když vychladnou, pokrájíme je na kousky asi 3cm dlouhé a odložíme je do misky.
- 4Přibližně 10 minut před dokončením maso osolíme, případně dochutíme ještě pepřem. Už nebudeme pánev zakrývat, aby se šťáva zredukovala. Fazolové lusky s masem povaříme jen 1 minutu. Nakonec přimícháme 1-2 lžíce smetany a 1/2 lžíce studeného másla, pak pánev odstavíme z plotny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.