Telecí plátky s mrkví a citronem
25 min.
Ingredience
- 500gramůMrkev kořen
- 400gramůTelecí kýta
- 1kusCitrony
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Vápník
82 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev dáme do hrnce s vroucí vodou, chvíli povaříme a necháme okapat.
- 2Mrkev spolu s nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme na pánvi přikryté pečicím papírem a lehce potřené olejem. Papír odstraníme a přilijeme citronovou šťávu.
- 3Plátky telecího masa restujeme na jiné pánvi potřené olejem asi 7 minut. Potom maso přelijeme šťávou vyvařenou z mrkve a povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.