Telecí tataráček z pravé svíčkové s lanýži
15 min.
Ingredience
- 350gramůTelecí svíčková
- 1kusŠalotka
- 2,5lžícePetržel hladkolistá
- 40mililitrůMartell cognac
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaPaprika červená
- 40gramůLanýž
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 8kusůKapary sterilované
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
38 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
26 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí pravou svíčkovou odblaníme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem maso naškrábeme do misky. Přidáme k němu drobně posekané kapary, jemně pokrájenou šalotku, omytou, velmi drobně pokrájenou petrželku, koňak, čerstvě pomletý pepř, špetku červené papriky. Maso se všemi ingrediencemi dobře promícháme. Nakonec, jen podle chuti, můžeme maso přisolit, protože sůl by neměla přehlušit chuť masa a capari jsou už solené. Lanýže nakrájíme na tenké plátky.
- 2Na talíř postupně střídáme a dáváme k sobě: plátek lanýže, lžičku tataráčku, plátek lanýže, tataráček..vše skládáme za sebe do polokruhu jako domino. Nakonec tataráček pokapeme olivovým olejem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.