Teplá čokoládová omáčka
25 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 5lžicSirup Golden
- 60gramůČokoláda hořká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
1 g
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1V teflonové pánvi nebo rendlíku na středním plameni přivedeme k varu za stálého míchání první 4 přísady. Můžeme využít teploměru na cukr a vařit směs za občasného promíchání až dosáhne teploty 109 °C nebo až cukr tvoří nitky.
- 2Pánev odstavíme z plotny, vmícháme máslo a trest.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.