Teplá čokoládová omáčka

25 min.

Ingredience

    • 300gramůCukr krupice
    • 125mililitrůMléko plnotučné
    • 5lžicSirup Golden
    • 60gramůČokoláda hořká
    • 15gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
1 g
Cukr
81 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V teflonové pánvi nebo rendlíku na středním plameni přivedeme k varu za stálého míchání první 4 přísady. Můžeme využít teploměru na cukr a vařit směs za občasného promíchání až dosáhne teploty 109 °C nebo až cukr tvoří nitky.
  • 2
    Pánev odstavíme z plotny, vmícháme máslo a trest.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.