Teplá čokoládová smetanová omáčka

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 75gramůČokoláda na vaření
    • 1,25decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžičkyKáva instantní
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1lžíceSirup javorový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
975 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nízkém hrnci se silnějším dnem necháme na mírném ohni pomalu rozpustit čokoládu, potom přilijeme vodu s rozmíchanou instantní kávou, přimícháme smetanu a sirup.
  • 2
    Omáčku velmi důkladně promícháme, přelijeme do džbánku nebo jí nalijeme na připravené moučníky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.