Teplá pomerančová omáčka
15 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 40gramůCukr krupice
- 60gramůMarmeláda pomerančová
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceLikér pomerančový
- 4kostkyCukr kostkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Kostkou cukru otřeme kůru na jednom omytém a osušeném pomeranči, potom ze všech pomerančů vymačkáme šťávu.
- 2Pomerančovou šťávu s kostkami cukru, cukrem a marmeládou povaříme 5 minut a odstavíme z plotny.
- 3Do omáčky vmícháme máslo a přilijeme likér.
- 4(Pokud bude omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v troše vody.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.