Teplé mandarinky s vanilkovou zmrzlinou

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme mandarinky a velmi zvolna restujeme asi 5 minut. Průběžně dílky mandarinek obracíme. Posypeme cukrem a ještě dvě minuty restujeme, až cukr zkaramelizuje.
  • 3
    Doprostřed každého talířku položíme kopeček zmrzliny a okolo upravíme dílky mandarinek v karamelu.
  • 4
    Dezert ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.