Teplé mandarinky s vanilkovou zmrzlinou
15 min.
Ingredience
- 250gramůMandarinky
- 80gramůZmrzlina vanilková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr moučkový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme mandarinky a velmi zvolna restujeme asi 5 minut. Průběžně dílky mandarinek obracíme. Posypeme cukrem a ještě dvě minuty restujeme, až cukr zkaramelizuje.
- 3Doprostřed každého talířku položíme kopeček zmrzliny a okolo upravíme dílky mandarinek v karamelu.
- 4Dezert ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.