Teplý banánový dezert

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    V žáruvzdorné míse rozpustíme máslo, promícháme ho s polovinou cukru a citronovou šťávou. Přidáme nakrájená kolečka banánů, lehce promícháme a mísu vložíme na 12 - 15 minut do trouby, předehřáté na 230 stupňů.
  • 3
    V malém kastrolku ohřejeme mléko, žloutky ušleháme se zbylou polovinou cukru, až hmoha ztuhne a zbělá. Poté ji zašleháme do teplého mléka, smícháme s moukou a se skořicí.
  • 4
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Mísu s banány vyjmeme z trouby, těstem zalijeme. Pavrátíme zpět do trouby, při teplotě 200 stupňů pečeme dalších přibližně 20- 25 minut.
  • 5
    Po upečení dezert necháme pomalu chladnout, přitom mírně poklesne, nenechme se tím zaskočit. Mírně vychladlý dezert nakrájíme na porce, posypeme je moučkovým cukrem a ještě teplý podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.