Teplý banánový dezert
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBanány
- 6lžicMáslo čerstvé
- 6lžicCukr moučkový
- 1decilitrCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.
- 2V žáruvzdorné míse rozpustíme máslo, promícháme ho s polovinou cukru a citronovou šťávou. Přidáme nakrájená kolečka banánů, lehce promícháme a mísu vložíme na 12 - 15 minut do trouby, předehřáté na 230 stupňů.
- 3V malém kastrolku ohřejeme mléko, žloutky ušleháme se zbylou polovinou cukru, až hmoha ztuhne a zbělá. Poté ji zašleháme do teplého mléka, smícháme s moukou a se skořicí.
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Mísu s banány vyjmeme z trouby, těstem zalijeme. Pavrátíme zpět do trouby, při teplotě 200 stupňů pečeme dalších přibližně 20- 25 minut.
- 5Po upečení dezert necháme pomalu chladnout, přitom mírně poklesne, nenechme se tím zaskočit. Mírně vychladlý dezert nakrájíme na porce, posypeme je moučkovým cukrem a ještě teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.