Teplý jablečný závin

80 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky s prosátou moukou rozklepneme 7 vajec, vlijeme vodu s olejem. Rukama nebo v kuchyňském robotu vypracujeme těsto, které necháme 60 minut na teplém místě stát.
  • 2
    Z omytých a oloupaných jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Dáme je do pánve s rozehřátým máslem, osmahneme 3 minuty, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Smažíme ještě 2 minuty, nakonec posypeme jablka skořicí, promícháme a pánev odstavíme ze sporáku. Osmažená jablka necháme vychladnout.
  • 3
    Vál posypeme moukou, těsto z misky přeložíme na vál. Rozdělíme na tři díly, každý díl rozválíme na velké pláty, silné 2 cm. Každý plát potřeme rozpuštěnou Herou, na okraj každého plátu položíme jablkovou náplň. Zavineme do závinů, které poklademe na pekáč mírně potřený máslem. Nakonec záviny potřeme rozkvedlaným vejcem. Pekáč se záviny vložíme do trouby, kde pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 40-45 minut.
  • 4
    Upečené záviny vytáhneme z trouby a ještě teplé krájíme na úhledné porce. Porce podkládáme na dezertní talířky. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a teplé servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.