Teplý jablečný závin
80 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kilogramyJablka
- 70gramůMáslo čerstvé
- 500gramůCukr krupice
- 40gramůCukr vanilka
- 30gramůSkořice mletá
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 1kilogramMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 7decilitrůVoda pitná
- 200gramůHera
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do misky s prosátou moukou rozklepneme 7 vajec, vlijeme vodu s olejem. Rukama nebo v kuchyňském robotu vypracujeme těsto, které necháme 60 minut na teplém místě stát.
- 2Z omytých a oloupaných jablek odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Dáme je do pánve s rozehřátým máslem, osmahneme 3 minuty, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Smažíme ještě 2 minuty, nakonec posypeme jablka skořicí, promícháme a pánev odstavíme ze sporáku. Osmažená jablka necháme vychladnout.
- 3Vál posypeme moukou, těsto z misky přeložíme na vál. Rozdělíme na tři díly, každý díl rozválíme na velké pláty, silné 2 cm. Každý plát potřeme rozpuštěnou Herou, na okraj každého plátu položíme jablkovou náplň. Zavineme do závinů, které poklademe na pekáč mírně potřený máslem. Nakonec záviny potřeme rozkvedlaným vejcem. Pekáč se záviny vložíme do trouby, kde pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 40-45 minut.
- 4Upečené záviny vytáhneme z trouby a ještě teplé krájíme na úhledné porce. Porce podkládáme na dezertní talířky. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.